Cum sa alegem bicicleta?

Dragi viitori detinatori de bicicleta!
Cu urmatorul material informativ am dori sa va ajutam la alegerea bicicletei potrivite.
În zilele noastre exista foarte multe marci si tipuri de bicicleta. Alegerea nu este usoara.
În primul rând trebuie sa ne hotarâm în ce scop avem nevoie de bicicleta si unde dorim sa le folosim.
Pentru folosirea generala cel mai indicat este MTB-ul, pe care putem sa le folosim pe teren accidentat, dar si pe asfalt, cu cauciucuri potrivite. Cadrul bicicletelor în mare majoritate este din aluminiu rezistibil. Merita sa fim atenti la tipurile pieselor cele mai importante ca de pilda la roti, la schimbator, la sistemul de frânare si la telescop. Un telescop de calitate poate sa reduca loviturile primite de biciclist si totodata ofera si comfort în plus.
Pentru cei care doresc sa foloseasca bicicleta mai ales pe asfalt alegerea ideala este tipul de bicicleta Trekking. Acesta ofera un comfort mai mare iar din cauza rotilor mai mari (de 28”) este mai rapid. Este o alegere potrivita si pentru ture mai lungi.
Cumpararea bicicletei este cel mai sigur în magazinele de specialitate. Magazinele respective au vanzatori care sunt specializati în domeniul bicicletelor si au multa experienta. Daca este posibil ar fi indicat sa mergeti la magazine cu oferta cât mai mare. Este important ca sa alegem o bicicleta care este potrivit pentru nevoile noastre personale si sa cerem ajutor de la vânzatori în privinta marimilor potrivite de cadru.
Unul dintre cele mai importante înrebari la alegerea bicicletei este pretul.
Sa întrebam pe vânzatori care sunt modelele cele mai iefine dar si cele mai scumpe. Sa întrebam care este diferenta la calitate, dar si care ar fi cea mai buna alegere la balanta pret-calitate.
Dupa aceasta scurta prezentare puteti sa vizitati curajos magazinele de biciclete si sa începeti aventura în lumea fantastica a bicicletelor.


NORTHFINDER este alegerea sufletului

NORTHFINDER Descoperirea nordului nu mai este un drum catre necunoscut. În nord este prezent atmosfera linistitoare cu lumini si umbre ale stâncilor si izbucniri usoare ale vântului. Nordul a capatat fata: NORTHFINDER.
NORTHFINDER este o marca care nu impune restrictii. Este o alegere naturala de personalitate libera. Succesul dovedeste ca am gasit modul de a combina colectiile de tinerete cruda cu eleganta adultilor de o calitate superioara la un pret accesibil. Cu aceste detalii ajungem la perfectie.
La NORTHFINDER credem ca sa facem o marca de succes este o arta de a combina lucruri comune si a adopta ceva diferit. Pentru noi este o placere continua de a dezvolta marca împreuna cu voi. Comerciantii nostrii asigura calitatea noastra în mai multe pieti din Europa.
„NEW FACE”(fata noua): NORTHFINDER este o marca de inovatii, astfel a fost posibil introducerea noilor tehnologii, a elementelor de design si a îmbunatatirilor practice ale materialelor.
“NEW FEELING” (senzatie noua): NORTHFINDER se concentreaza si la comfortul maxim. Obiectivul companiei este de a furniza libertatea de cel mai înalt nivel.
“NEW FANTASY” (fantezie noua): este tendinta de a împinge limitele imaginatiei. Cream ceva nou în tehnologie si design de fiecare data, astfel punem fabricarea îmbracamintelor în dimensiuni noi.


Cateva sfaturi pentru utilizarea bicicletei pe timp de iarna
Bicicletele Kellys la Eurobike 2014


Produsele Kellys sunt în centrul atenţiei în ultimele 20 de ani datorită faptului că marca asigură un excelent raport preţ – calitate. Pe lângă acesta se poate observa din an la an un conţinut tehnic din ce în ce mai bogat. Brand-ul nu este in dezavantaj faţă de alţi producători în nici un domeniu: oferă cea mai înaltă technologie în majoritatea segmentelor de bicicletă la un preţ foarte avantajos. Aşa e de înţeles de ce vedem aşa de multe biciclete Kellys în maratoanele MTB. Această tendinţă de creştere a calităţii technice şi a popularităţii o să continue şi în viitor.


Compania Kellys a realizat în Europa Centrală un model foarte interesant de afacere în domeniul bicicletelor care este fără nici un dubiu o alternativă foarte atractivă a “triumviratului” producător - comerciant en-gros – comerciant specializat, a magazinelor multinaţionale de sport şi a magazinelor de catalog, care se răspândesc din ce în ce mai mult. Kellys nu are un depozit en-gros în ţară care ar creşte inutil preţurile, dar în schimb după comanda fermă bicicletele ajung de la fabrica din Slovacia la destinaţie in 2-3 zile. Cu un lanţ de aprovizionare optimalizat pot să facă faţă nevoilor clienţilor într-un timp foarte scurt, iar clientul nu cumpără bicicleta pe nevăzut ca din magazinele de catalog, ci din magazine de specialitate unde este asigurat experienţa şi baza de serviciu.


Să începem prezentarea Eurobike cu cea mai spectaculoasă dezvoltare technică a lui Kellys: noua suspensie Ratio Trail Control Link! Sistemul are ca bază punctul de rotire virtuală, care are o caracteristică a mişcării active, iar pe lângă acesta filtrează efectele de forţă venite de la pedalare şi frânare. Rezultatul este o suspensie cu pornire delicată şi progresivă, care totodată face posibil o pedalare eficientă. Este o soluţie ideală pentru bicicletele MTB Enduro, din ce în ce mai populare, ca noile modelele Kellys Swag sau Kellys Reyon.


Desigur inginerii de la Kellys nu au copiat numai sistemele virtuale de rotire disponibile, ci au alcătuit o anvergură de angrenaj progresiv delicat de la 1:2,5 la 1:2,7. Acesta este un compromis ideal între suspensia foarte delicată fără sfârşit şi între săriturile exagerate – desigur în funcţie de drumul suspensiei, amortizorul şi de geometria cadrului. Datorită sistemului virtuale de rotire frânarea nu are efect asupra suspensiei, adică nu blochează la coborâre. Din cauza că arcul de mişcare a roţii din spate este aproape vertical acesta nu sare înapoi şi pedalarea mişcă foarte puţin suspensia. Un lucru este foarte important în cazul noului sistem: fiind optimalizat până la limită, constituie o unitate coerentă şi funcţionează adecvat numai cu suspensia aleasă de ingineri.


Noul Kellys Swag este un distrugător cu roţi de 650b, care utilizează tehnologia de mai sus, oferind o cursă a sistemului de suspensie de 160 mm cu un ax din spate de 12 mm, special concepute pentru sistemul de suspensie, geometria cadrului şi mărimea roţilor cu un RockShox Monarch.Rezultatul este un MTB Enduro surprinzător de uşor cu roţi mari care lângă drumul lung de suspensie foloseşte Ratio Trail Control Link. Pentru acestea am spus că Kellys nu mai este un producător de biciclete de categoria a doua.
Suspensia Ratio Trail Control Link este disponibil şi la categorii 29er prin modelul Reyon cu drum de 120/100mm în primul rând pentru maraton şi cu trei feluri de echipare, de la Shimano XT/SLX pâna la Deore.


Modelul de top Reyon 50 primeşte un telescop Fox 32 Evolution cu un ax bolton de 15mm, cu reglare largă/lunga. Roţile Mavic şi cauciucurile Schwalbe Racing Ralph sunt ideale pentru condiţiile de maraton. Datorită acestei noi suspensii nu am putea să vă recomandăm altul nici de la producătorii de top.
Dacă greutatea este prioritară fața de sistemului de suspensie, Kellys are şi pentru asta un răspuns şi în mărimea roţii de 650b! Eraser este un MTB Enduro cu un cadru de carbon monocoque, desigur cu ax bolton pentru stabilitate şi echipare demnă de calitatea cadrului. Deci la Kellys puteţi să alegeţi şi din biciclete Enduro de categoria premium! Şi Swag-ul o să fie disponibil cu 3 feluri de echipare, de la Shimano XT/SLX pâna la Deore.


În 2015 o să fie disponibil şi un fully de 650b în primul rând conceput pentru maraton cu numele de Tyke cu călătorie de 120/120 mm, cu ax bolton şi cu echipare Shimano XT/SLX – Alivio. Chiar şi la modelul cu cel mai mic preţ găsim telescop cu aer, anvelope Schwalbe de calitate, adică în 2015 asta o să fie limita minimă de calitate la Kellys. După asta să-mi spună cineva că bicicletele Kellys sunt populare numai pentru raportul bun de preţ – calitate!


Şi în lumea bicicletelor MTB fără amortizor de cadru o să fie multe noutăţi în 2015, mai ales la răspândirea mărimii 650b în defavoarea categoriei 29er şi mai ales al categoriei 26”.
La 29er-e Noul Stage este un model cu un cadru de carbon monocoque, cu echipare full Shimano XT, cu roţi foarte cool Crank Brothers Cobalt şi cu o furcă Fox de calitate superioară. Lângă Stage o să fie în lista 29er-urilor alte două modele: Gate şi TNT. Ambele au un cadru de aluminiu “tripple butted”, Gate-ul, care este modelul superior are cadrul respectiv în forma dezvoltată, optimalizată hidroform la maxim. Chiar şi Gate-ul cel mai simplu are suspensie cu aer şi piese Deore. Cele 5 tipuri de TNT sunt pentru publicul ciclist amator, dar baza e un cadru de calitate, care a dovedit calităţile şi în anul 2014.
Hackerul cu cadrul rigid 650B din carbon este numele seriei de premium. Cel mai tare este Hacker 90 cu full XTR, cu roţi tari de Crank Brothers Cobalt şi cu amortizor Fox de categoria superioară. Asta folosesc şi cei de la Kellys Bike Ranch Team care este una dintre cele mai bune echipe de MTB profesioniste din Slovacia. Dintre cele patru Hackeri chiar şi modelul cel mai simplu are o furcă telescopică RockShox Gold TK Solo Air şi un set de schimbătoare SRAM X9/X7. Pe lângă acesta mai sunt 3 modele de mărimea 650B: Thorx-ul, echipat cu SLX/XT şi cu amortizor Rock Shox, care se comportă excelent şi în maratoane, Madman-ul cu cadru de aluminiu triple butted, echipat cu furcă cu aer şi cu Shimano Alivio, iar la sfârşit cele 5 modele de Spider, care au un cadru şi echipare mai simplă.


Pe standurile Eurobike şi în cataloage mărimea 27,5” este atât de dominant încât mărimea 26” aproape că a dispărut. Kellys are familia Viper în această categorie şi dintre cele 5 modele cel mai tare este Viper 50 echipat cu Shimano Alivio/Acera şi cu furcă Suntour.


Mărimea 26” este prezent la modelele MTB de dame, care e şi logic având în vedere înălţimea doamnelor şi domnişoarelor. Familia Vanity are 6 modele de mărimea 26” iar cele 2 din top sunt de 27,5”(650B), care sunt echipate cu Shimano Deore sau Acera iar geometria de cadru este mai scurtă şi mai înaltă. Cele 6 modele de 26” au design şi echipare diferită, pe scară largă.


Kellys are două tipuri de cursiere: URC şi ARC care sunt demult populare între ciclişti. URC are tehnologie de cadru carbon iCAD. Bicicletele respective sunt făcute pentru curse iar cel mai tare este URC 90 cu echipare Dura Ace 9000 şi cu Mavic Ksyrium Elite S. ARC-ul are cadru de aluminiu tripple butted cu schimbătoare Shimano 105 de 11 viteze.


Liniile Cross şi Urban sunt reprezentate prin modele cu nivel tehnic ridicat. Seria Cross are modele de trekking cu roţi de 700c, care sunt potrivite şi pentru off-road. Seria Urban are modele cu furcă fixă sau telescopică concepute pentru folosirea în oraş. Din acest segment modelul de top se numeşte Fittness care are echipament Deore şi cadru foarte uşor tripple butted.


Kellys are un segment şi pentru copii. Pentru cei mai mici Kellys are modelul de 12” fără pedale, pe numele de Kite. Pentru mai mari sunt modelele Kellys Lumi, cu roși de 20” şi Kiter-ul cu roşi de 24”. Iar pe partea de BMX se găseşte modelul numit Trick.
Deci Kellys are ca şi până acum modele serioase şi pentru copii.


La sfârşit trebuie să reamintim, că în afară de biciclete complete Kellys mai are echipamente şi acessorii de calitate iar şi piesele KLS sunt de nivel ridicat.
În anul 2015 Kellys a ajuns acolo că trebuia să facă un catalog cu 84 de pagini dedicat numai încălţămintelor şi accesoriilor.